Over TaxiTender

gevestigd in Maastricht (NL)

 

 

 
TaxiTender algemeen

TaxiTender (trade name of Transferz)
Amsteldijk 216
1079 LK, Amsterdam The Netherlands
VAT: NL855998118B01
COC: 65145615

 

TaxiTender is een handelsnaam van Transferz. Lees meer over Transferz 

TaxiTender bezit geen taxi’s

Net zoals Airbnb en Booking.com geen accommodaties bezitten, bezitten wij geen taxi’s. We exploiteren een online platform waarmee klanten heel gemakkelijk taxi’s kunnen zoeken, vergelijken en boeken bij betrouwbare lokale vervoerders in meer dan 120 landen, tegen de beste prijs-kwaliteitverhouding in elke taxiklasse. Zoals je in de onderstaande afbeelding kunt zien, wordt deze eenvoudige doch sterke klantpropositie mogelijk gemaakt door ons uniek ritaanbestedingssysteem, dat ook onze naam TaxiTender verklaart (tender = aanbesteding):

TaxiTender’s unieke technologie

Er is een reden waarom onze klanttevredenheidsscores op zowel kwaliteit als prijs zeer hoog zijn, wat leidt tot uitzonderlijk hoge scores op de algehele klantervaring (prijs-kwaliteitverhouding) en op aanbeveling van onze service. Allereerst omdat “we really care”: “Your ride is our drive”. Ten tweede heeft TaxiTender fors geïnvesteerd in de ontwikkeling van een eigen unieke technologie die ons in staat stelt om de beste prijs-kwaliteitverhouding te krijgen voor elke rit uit elke lokale markt voor professionele taxidiensten. Zoals te zien is in het onderstaande schema, bestaat deze technologie uit 3 samenhangende componenten, namelijk (1) het Price Benchmark System, (2) het Ride Tender System en (3) het Quality Review System, die we hieronder kort zullen beschrijven, voor zij die geïnteresseerd zijn 🙂

Price Benchmark System

Wie weet wat een rit van bijvoorbeeld Rome Fiumicino luchthaven naar Hotel Santa Constanza net buiten Rome normaal gesproken zou moeten kosten? Is € 35 duur, goedkoop of gemiddeld? Wij weten dat. Zoals we dat weten van bijna elke route in de wereld. Op elk moment in de tijd, dynamisch als de prijzen zijn als gevolg van de constant veranderende concurrentie tussen lokale taxidienstverleners. Al deze prijsgegevens worden verwerkt in ons Price Benchmark-systeem, dat berekent welk prijsniveau laag, gemiddeld of hoog is voor elke specifieke route. Dit systeem is zelflerend en gebruikt steeds meer en steeds accuratere data om deze marktprijsranges per route op elk moment in de tijd te berekenen. De prijzen die je ziet in de zoekresultaten van onze website, bevinden zich altijd in het lage tot gemiddelde deel van de prijsrange, gegeven een professionele servicekwaliteit en online boekbaarheid vooraf. De prijs die u ziet, selecteert en boekt, is vast, gegarandeerd en all-in.

Ride Tender System

Nadat u uw boeking en betaling hebt voltooid, ontvangt u direct een boekingsbevestiging per e-mail, waarin de datum, tijd, ontmoetingsplaats, aantal personen, de taxiklasse en de door u geselecteerde prijs worden bevestigd en gegarandeerd. In de backend schrijft Taxitender automatisch elk geboekte rit als aanbesteding uit in de locale markt van professionele taxidienstverleners, door middel van een zogenaamde getrancheerde omgekeerde veiling (ook wel aanbesteding genoemd). De tranches worden ingedeeld op basis van de rangorde in klantbeoordelingen over elke vervoerder: de best beoordeelde vervoerders krijgen de eerste kans om de ritopdracht te accepteren voor de vaste prijs die wordt aangeboden in de aanbesteding, enzovoort. Alle details van de rit en de vervoerder die de rit heeft gekregen en geaccepteerd, worden gespecificeerd in de ritvoucher die elke klant ontvangt per e-mail en sms, tussen de datum van boeken en de datum en tijd waarop de rit plaatsvindt. Dus als klant merkt u helemaal niets van dit geautomatiseerde omgekeerde ritveilingproces, behalve dan het resultaat: de beste prijs-kwaliteitverhouding voor online boekbare taxiritten, in alle taxi klassen. De veilingtatistieken voeden tevens het Price Benchmark System (automatisch lerend).

Quality Review System

Ons kwaliteitsbeoordelingssysteem is eveens een continu en geautomatiseerd proces waarin onze klanten worden uitgenodigd om de taxidienst die zij hebben ervaren te beoordelen op 5 criteria:

  • Kwaliteit
  • Punctualiteit
  • Vriendelijkheid
  • Prijs
  • Totaal-ervaring (prijs-kwaliteit)
  • Aanbevelen?

De beoordelingsscores van elke bij ons aangesloten vervoerder, bepalen de rang die ze krijgen in de tranches van het ritveilingen (aanbestedingen): de best beoordeelde vervoerders krijgen de eerste kans om een nieuwe ritopdracht voor de voorgeschreven prijs te accepteren, enzovoort. Aanbieders die minder dan 7 uit 10 punten scoren, worden onmiddellijk uit het aanbestedingsproces verwijderd. Om onze geografische dekking automatisch uit te breiden, worden ook steeds enkele vooraf geselecteerde nieuwe vervoerders uitgenodigd om deel te nemen aan een ritveiling, op basis van onderzoek en beschikbare externe prijs- en kwaliteitsgegevens. Nadat deze nieuwe vervoerders ritten hebben uitgevoerd met scores op of boven onze normen, komen ze automatisch in ons eigen beoordelingssysteem terecht als aangesloten vervoerder.

Voordelen voor alle partijen

De manier waarop dit systeem werkt, leidt tot een duurzame en wederzijds respectvolle manier van samenwerking tussen TaxiTender als platform enerzijds en de aangesloten vervoerders anderzijds. Als gevolg hiervan kunnen klanten van A naar B gaan zonder zich zorgen te hoeven maken over show-ups, veiligheid of te veel betalen, waar ze ook zijn, terwijl onze aangesloten vervoerders worden beloond voor goede service (beoordelingen) en faire prijzen, met meer ritten. Dit verklaart ook onze populariteit onder affiliates en commerciële partners in de reisindustrie.

Partner van veel grote en kleine reismerken

Behalve op TaxiTender.com, kunt u onze taxi service ook vinden en boeken bij veel andere grote en kleinere reismerken die TaxiTender als partner hebben gekozen voor transfer- en taxi dienstverlening. Een aantal van hen kun je hieronder zien. Waarom zij voor TaxiTender hebben gekozen? Simpelweg vanwege onze top en constante prijs-kwaliteitverhouding, onze grote en steeds groeiende geografische dekking en onze naadloze technische implementatie van partnerships.