Veel gestelde Vragen & Antwoorden

Hieronder is een overzicht van de meest gestelde vragen en antwoorden opgenomen. Als je het antwoord op jouw vraag niet kunt vinden of je wilt ons tippen over wat je hierin mist, neem dan contact op met onze klantenservice.

Hoe kan ik een taxirit boeken?
Boeken is eenvoudig.

 

Stap 1: selecteer de locaties, het tijdstip en het aantal passagiers. Als u een tijdstip opgeeft waarop u op de luchthaven wilt worden opgepikt neem dan het tijdstip waarop uw vlucht arriveert. Als u meer tijd nodig heeft op de luchthaven geef dan in stap 3 van de boeking bij “opmerkingen voor de chauffeur” expliciet aan wanneer u op zijn vroegst opgepikt wilt worden. Als u een rit naar de luchthaven boekt hebben we in plaats van het tijdstip waarop uw vlucht vertrekt, het tijdstip nodig waarop u opgepikt wilt worden.

Stap 2: Selecteer welke service u wilt boeken. U kunt kiezen uit 4 verschillende mogelijkheden:

Stap 3: Vul uw naam, mobiele nummer en vluchtnummer in en kies een betaalmethode. Uw vluchtnummer is van groot belang. We gebruiken uw vluchtnummer om uw aankomsttijdstip in de gaten te houden, zodat we het tijdstip waarop we u oppikken kunnen aanpassen aan een eventuele vertraging, maar ook natuurlijk als u vroeger arriveert dan gedacht.

Hoe zit het met bagage?
Om het makkelijk uit te leggen: het is net alsof u met een vliegtuig reist. Dit betekent dat u 1 standaard koffer mee kunt nemen van max. 158 cm (62 inch) l + b + h per persoon. Ook mag u 1 stuks handbagage meenemen per persoon. Dit betekent dat maximaal 3 passagiers plus bagage in een normale sedan passen. Als u met meer mensen onderweg bent moet u een minivan boeken. BELANGRIJK: houd er rekening mee dat in sommige landen de hoeveelheid bagage bij wet gereguleerd wordt. Als u met meer dan de afgesproken hoeveelheid bagage arriveert is de chauffeur wettelijk verplicht om de rit te weigeren. In zo’n geval wordt niet alleen de rit geweigerd maar heeft u ook geen recht op restitutie van de gemaakte kosten.
Ik heb een kinderzitje nodig, hoe regel ik dat?
Maak je geen zorgen, typ gewoon in stap 3 van het boekproces in het kader “Opmerkingen voor de chauffeur” dat je een kinderzitje nodig hebt en geef daarbij aan wat ten tijde van de rit de leeftijd, de lengt en het gewicht van het kind ongeveer is. Schrijf wel alles in het Engels. Dat is alles.
Houd er rekening mee dat de wetgeving rondom kinderzitjes kan verschillen van land tot land.
Wat als ik een rolstoel wil meenemen?
Geen probleem. U hoeft alleen maar een minivan te boeken en de chauffeur bij “opmerkingen voor de chauffeur” mede te delen dat u een rolstoel wil meenemen. Communiceer aub in het Engels. Opvouwbare rolstoelen worden gezien als 1 stuk bagage.
Welk type voertuigen bieden jullie?
We kunnen geen exact merk en model per boeking garanderen, wel garanderen we dit in termen van “of vergelijkbaar”, door de klasse te garanderen die je boekt. We bieden 4 klassen waaruit je kunt kiezen, waarbij we opmerken dat niet op 100% van de locaties in 100% van de tijd alle 4 de klassen beschikbaar zijn. Als ze niet beschikbaar zijn verschijnen ze ook niet in de zoekresultaten. De 4 klassen:
Ik heb geboekt. Wat nu?
U ontvangt eerst een email waarin we u vragen om uw e mailadres te bevestigen. Tevens kunt u een account aanmaken. Met deze account kunt u uw boeking managen. Nadat u uw e mailadres heeft bevestigd sturen wij u een voucher per email en per sms. Tevens ontvangt u nog een betalingsbewijs per email.
De voucher kan later komen, zeker als er een lange tijd zit tussen het moment van boeken en de datum en het tijdstip van de rit. Je krijgt de voucher in ieder geval op tijd, voor dat je de chauffeur ontmoet. Dus maak je geen zorgen als je bijvoorbeeld de dag voor de rit je voucher nog niet hebt ontvangen: de voucher wordt zowel per e-mail als sms naar je verzonden, dus zelfs als je al onderweg bent kun je je voucher nog per sms binnenkrijgen. De chauffeur krijgt bovendien dezelfde e-mail en sms, dus dat komt altijd goed!
De reden waarom vouchers soms laat kunnen binnenkomen bij je, is dat er soms tot op het laatste moment nog van uitvoerend chauffeur gewisseld moet worden en we je dus niet willen verwarren met steeds een nieuwe voucher te sturen met nieuwe chauffeursgegevens erop, vandaar.

Help. Ik heb net geboekt maar nu hoor ik niets meer van jullie!
Maak je geen zorgen. Kijk eerst eens of onze berichten niet in de spamfilter terecht zijn gekomen. Als u daar geen berichten van ons aantreft neem dan even contact op met onze Klantenservice.
Hoe kan ik betalen?
U betaalt veilig online met iDEAL, American Express, MasterCard en Visa creditcards of PayPal. Neem contact op met onze klantenservice als u een andere methode wilt gebruiken. U hoeft dus geen geld te betalen aan de chauffeur, de prijs die u online betaalt omvat alle kosten en lasten.
Moet ik mijn chauffeur een fooi geven?
Nee, maar je kunt het doen als je wilt. Het is helemaal aan jou!
Is de prijs die ik voor de rit heb betaald de totale prijs? All inclusive?
“Ja. De rit waarvoor je hebt betaald, is inclusief alle belastingen, toeslagen, fooien, tolwegen, tracking van vluchten en Meet and Greet.
Wat moet ik meenemen om de chauffeur te laten zien als bewijs van mijn boeking?
Eenvoudig. Alleen je voucher. Omdat we geloven in een duurzame samenleving waarin de digitale voucher voldoende is. Printen is niet nodig. Aan de andere kant, in het geval dat uw mobiele telefoon leeg zou zijn, zou een printversie een veilige back-up zijn.
Wat als ik mijn chauffeur niet kan vinden?
Mocht u de chauffeur niet aantreffen op de in de voucher afgesproken plaats (Meetingpoint instructie) neem dan eerst telefonisch contact op met de chauffeur. Het telefoonnummer van de vervoersmaatschappij vindt u in de voucher. Mocht het onverhoeds niet lukken om de vervoerder te pakken te krijgen, bel ons dan op het noodnummer. Dit noodnummer vindt u onderaan de voucher. We vragen u om de chauffeur in de gelegenheid te stellen om minimaal 20 minuten vertraging op te lopen. Het is namelijk altijd mogelijk dat hij onverwacht in een file terecht is gekomen. Voordat u de Meetingpoint verlaat moet u ons daar over informeren. We zullen zo snel mogelijk proberen uw probleem op te lossen door zelf contact te leggen met de vervoerder. Als dat niet lukt zullen wij proberen om alternatief vervoer voor u te regelen. Zorg er in ieder geval voor dat indien u een probleem heeft met de vervoerder dat u zelf niet opgelost krijgt, u onmiddellijk contact met ons opneemt zodat we voor een oplossing kunnen zorgen. Als u ons pas later contacteert kunnen wij u niet meer van dienst zijn. Klachten moeten altijd binnen 14 dagen na het voorval gemeld zijn, anders kunnen wij niets meer voor u doen.
Wat moet ik doen als ik niet op tijd ben?
In ieder geval niet in paniek raken. Als u te laat bent omdat uw vlucht vertraging had, is de chauffeur daarvan op de hoogte omdat hij u vlucht volgt. Als u niet in staat bent om de chauffeur te treffen op het afgesproken tijdstip bij de afgesproken locatie (Meetingpoint) om een andere reden, houd dan in gedachten dat wij ervan uitgaan dat u 45 minuten nodig heeft om door de douane te komen en uw bagage te claimen. Als u merkt dat deze 45 minuten niet voldoende zijn verzoeken wij u de chauffeur even te bellen. Het nummer van de vervoerder vindt u in de voucher. Mocht het niet lukken om de vervoerder te pakken te krijgen verzoeken wij u vriendelijk ons noodnummer te bellen. Het noodnummer vindt u onderaan de voucher.
Opgelet: als de 45 minuten voorbij zijn is de chauffeur gerechtigd te vertrekken als u hem niet van de vertraging op de hoogte hebt gesteld.
Mijn rit is niet geworden wat ik ervan verwacht had. Wat nu?
Neem gewoon even contact op met onze Klantenservice. Het is onze missie om onze klanten een perfecte service te bieden dus we zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat u tevreden bent.
Opgelet: klachten moeten binnen 14 dagen na het voorval bij ons gemeld zijn, anders kunnen we niets meer voor u doen.
Hoe kan ik mijn boeking wijzigen?
Iets wijzigen is makkelijk.

 

  • Stap 1: Login op uw account op onze Homepage
  • Stap 2: Selecteer “Mijn account”
  • Stap 3: Selecteer “Mijn Boekingen” en kies de boeking die u wilt wijzigen. Vervolgens klikt u op de blauwe knop. U kunt uw vluchtnummer en passagiersgegevens nu wijzigen.

Als u nog geen TaxiTender account heeft verzoeken wij u om op de Homepage registreren te gebruiken en zo alsnog een account aan te maken. Wijzigingen kunt u weer met behulp van bovenstaande 3 stappen doorvoeren. U kunt op deze manier de volgende wijzigingen in uw boeking aanbrengen:

  1. Vluchtnummer
  2. Passagiersgegevens

Andere wijzigingen aan uw boeking: Andere wijzigingen aan uw boeking zijn veel ingewikkelder waardoor het makkelijker is om de bestaande boeking te annuleren en een nieuwe boeking te maken door in te loggen op uw account. Door in te loggen hoeft u uw naam, telefoonnummer etc. niet meer opnieuw in te geven.

Hoe kan ik mijn boeking annuleren?
Annuleren is makkelijk.

  • Stap 1: Login op uw account op onze Homepage
  • Stap 2: Selecteer “Mijn account”
  • Stap 3: Selecteer “Mijn Boekingen” en kies de boeking die u wilt annuleren. Vervolgens klikt u op de rode knop. Dat is alles.

Als u nog geen TaxiTender account heeft verzoeken wij u om op de Homepage registreren te gebruiken en zo alsnog een account aan te maken. De annulering kunt u weer met behulp van bovenstaande 3 stappen doorvoeren.

Kost annuleren mij geld?
Nee, u kunt kostenloos annuleren als u op de website waar u boekt in beeld ziet dat gratis annuleren van toepassing is, en u de boeking annuleert zoals hierboven aangegeven in ”Hoe kan ik mijn boeking annuleren?”.
In alle andere gevallen gelden de annuleringsbepalingen uit de algemene voorwaarden. Let op! U kunt een rit niet meer annuleren na aanvangstijdstip van de rit.
Hoe zit het met de terugbetaling?
Als u recht heeft op een terugbetaling als gevolg van een annulering of na afhandeling van een klacht, dan zal TaxiTender er voor zorgen dat deze terugbetaling binnen 14 dagen wordt afgehandeld.

Klantenservice TaxiTender

Heb je het gezochte antwoord niet gevonden in ons overzicht meest gestelde vragen, stuur dan een email naar onze klantenservice (booking@ttdev.nl) of bel een van de onderstaande klantenservice-nummers:

+31 43 31 16 925

+33 17 07 54 057

+39 07 07 96 67 18

Van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren van 9:00 tot 17:00 uur, worden alle hieronder getoonde talen geboden. Buiten kantooruren is de service alleen in het Nederlands en Engels.

Andere vragen?

Ben je geinteresseerd in een commerciele samenwerking als affiliate of (r)etail partner, ga dan naar Sales support. Werk je voor een taxibedrijf en heb je interesse om voor onze klanten te rijden als partner van TaxiTender, ga dan naar Provider support.